Zdrowy styl życia

W jednym z ostatnich wpisów (KLIK) obiecałam Wam przepisy na hummus, który używam do kanapek, tortilli, chleba pita, paluchów chlebowych, krakersów czy pumpernikla. Podaję go nie tylko jako pastę, ale też jako dip do skrojonych w słupki warzyw. Przebywając na wakacjach przez kilka dni chodziły za...

Jak wiecie z wcześniejszych wpisów moje życie nabrało ostatnio jeszcze większego tempa. Wspominałam też, że z racji bycia w ciągłym ruchu, rozjazdach i skupienia na dodatkowych obowiązkach coraz mniej czasu, a często, ochoty i siły, mam na spędzanie go w kuchni. Dlatego wybieram proste rozwiązania...

Coraz częściej wychodzę z założenia, że najlepsze dania to te, które robię po raz pierwszy ze składników, które akurat mam pod ręką, czasami zupełnie przypadkowych. Pochłonięta wczoraj pracą i kilkukrotnymi w ciągu dnia wyjściami z domu, wyjątkowo nie miałam ochoty ani czasu na gotowanie, szczególnie,...