chrupki szwedzki chlebek

Zdrowa przekąska do pracy i szkoły – chrupki, szwedzki chlebek

Subscribe
Powiadom o
guest
31 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Sylwia Kamińska | Matczysko

kurcze, kolejny przepis, który kradnę do swej kuchni i naszego życia <3

Marta Mytych | Veganama

Bardzo lubię ten chlebek, sama zresztą niedawno wrzucałam przepis na bloga 😉 Sprawdza się świetnie jako dodatek do zup i do hummusu 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

A to chętnie zajrzę do Ciebie czy polecasz go z jakimiś dodatkami czy samego.

Dziubdziak
6 lat temu

Ooo chętnie spróbuję. Uwielbiam takie przepisy, bo są takie proste i jest małe ryzyko, że coś się nie uda?

Bożena Jędral
Bożena Jędral
6 lat temu

Łał, podoba mi się 🙂 Piekłaś jako jeden duży placek i łamałaś, czy robiłaś małe „placuszki”?

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Jeden duży, a nawet użyłam formy do ciast i zrobiłam taki nieregularny kwiat. Potem go połamałam. Prześlę Ci na priv, bo tu nie mogę załączyć zdjęcia.

Edyta moj-kawalek-podlogi

Widziałam już na Instagramie i przyznaję, że mnie zaciekawiłaś! Typowego chrupkiego szwedzkiego pieczywa nie lubię, ale widzę, że u Ciebie to coś znacznie pyszniejszego 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Polecam spróbować. Tylko użyj jaśniejszych ziaren, to wyjdzie bardziej złocisty. Ja miałam czarne pestki dyni, więc wyszedł dość ciemny.

Anna - Szkolne inspiracje

Wygląda zachęcająco. Rzadko jem pieczywo, ale taki chlebek schrupię z przyjemnością. 🙂

Jola | Pixel Kolor
6 lat temu

Coś podobnego już robiłam. U mnie był to jednak „typowy” chleb i dodawałam jajko.

Ugotowanepozamiatane.pl

Jak się wymawia knekkebrød?

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Czekaj, zajrzę do Google 😀

Kuchnia Polowa Poznań

Nigdy nie jadłam szwedzkiego chlebka. Daj trochę 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Bierz. 4 minuty + pieczenie i gotowe 😉

jogosfera
6 lat temu

Nie jadłam nigdy, ale wygląda ciekawie 🙂 Nie zawsze mam ochotę na taką ilość ziaren, ale od czasu do czasu super!

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  jogosfera

No w tym przypadku rzeczywiście ziarna trzeba lubić, a ja uwielbiam i takie właśnie chlebki preferuję – z ziarnami. Za to m.in. pokochałam chleb fitness od Lubaszki.

oto ja
6 lat temu

Dziękuję pięknie za expres przepis – właśnie takie lubię. I bardzo chętnie wypróbuję. Warto mieć w zanadrzu taki specjał. W razie gdy zabraknie pieczywa ratunkiem jest też otrębowa bułka z mikrofali, którą czasem robię.
Pozdrawiam 😉

Ewa Mrowiec
Ewa Mrowiec
6 lat temu

Zaśliniłam klawiaturę 😛

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Ewa Mrowiec

Jeszcze działa? ?

Ewa Mrowiec
Ewa Mrowiec
6 lat temu

Troszeczkę 😛

ZUZANNASTYLE
ZUZANNASTYLE
6 lat temu

Super, skorzystam z przepisu.

Magdalena / AsertywnaMama.pl

hmm ostatnio jakoś nie przepadam za pieczywem z ziarenkami, ale przyznaję, że te przekąski wyglądają apetycznie… może dam im szansę?

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Możesz zrobić małą ilość i dość mu szansę ?

Celina
Celina
6 lat temu

Wow, muszę wypróbować!:)

Kulinarna Strona Mocy

O, fajnie, że do Ciebie trafiłam, bo mi się przypomnialo, że też taki fajny chlebek robiłam. Receptura trochę inna, ale pyszny i chrupiący. To fajna alternatywa dla zwykłego pieczywa i gotowych chrupkich.

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Dla kogoś kto lubi ziarna to naprawdę fajna opcja.

Klaudia She-wolf
6 lat temu

Brzmi świetnie! Akurat potrzebuje czegoś na przekąski do pracy 🙂 może dziś się za niego wezmę 🙂

Daria @ bezgrzesznarozpusta.pl

Same dobrocie! Ziarna to jak zyla zloty. Zrobilam dzis z Twojego przepisu i wcinalam ze smakiem. Sciskance, Daria xxx

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Ja też uwielbiam ziarna. Dodaję je do dań obiadowych, sałatek i czasem deserów (chia).

Kobietapo30
6 lat temu

Mnóstwo ziaren, chrupko i zdrowo 🙂 Biorę 🙂

Macierzynstwo-raz!
Macierzynstwo-raz!
6 lat temu

Mmm wygląda pysznie 🙂