chrupki szwedzki chlebek

Zdrowa przekąska do pracy i szkoły – chrupki, szwedzki chlebek

31
Dodaj komentarz

avatar
20 Comment threads
11 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
Ewa MrowiecAleksandra BohojłoSylwia Kamińska | MatczyskoMarta Mytych | VeganamaDziubdziak Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Sylwia Kamińska | Matczysko
Gość

kurcze, kolejny przepis, który kradnę do swej kuchni i naszego życia <3

Jola | Pixel Kolor
Gość

Coś podobnego już robiłam. U mnie był to jednak „typowy” chleb i dodawałam jajko.

Anna - Szkolne inspiracje
Gość

Wygląda zachęcająco. Rzadko jem pieczywo, ale taki chlebek schrupię z przyjemnością. 🙂

Edyta moj-kawalek-podlogi
Gość

Widziałam już na Instagramie i przyznaję, że mnie zaciekawiłaś! Typowego chrupkiego szwedzkiego pieczywa nie lubię, ale widzę, że u Ciebie to coś znacznie pyszniejszego 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Polecam spróbować. Tylko użyj jaśniejszych ziaren, to wyjdzie bardziej złocisty. Ja miałam czarne pestki dyni, więc wyszedł dość ciemny.

Bożena Jędral
Gość
Bożena Jędral

Łał, podoba mi się 🙂 Piekłaś jako jeden duży placek i łamałaś, czy robiłaś małe „placuszki”?

Aleksandra Bohojło
Gość

Jeden duży, a nawet użyłam formy do ciast i zrobiłam taki nieregularny kwiat. Potem go połamałam. Prześlę Ci na priv, bo tu nie mogę załączyć zdjęcia.

Dziubdziak
Gość

Ooo chętnie spróbuję. Uwielbiam takie przepisy, bo są takie proste i jest małe ryzyko, że coś się nie uda😊

Marta Mytych | Veganama
Gość

Bardzo lubię ten chlebek, sama zresztą niedawno wrzucałam przepis na bloga 😉 Sprawdza się świetnie jako dodatek do zup i do hummusu 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

A to chętnie zajrzę do Ciebie czy polecasz go z jakimiś dodatkami czy samego.

Ugotowanepozamiatane.pl
Gość

Jak się wymawia knekkebrød?

Aleksandra Bohojło
Gość

Czekaj, zajrzę do Google 😀

Kuchnia Polowa Poznań
Gość

Nigdy nie jadłam szwedzkiego chlebka. Daj trochę 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Bierz. 4 minuty + pieczenie i gotowe 😉

jogosfera
Gość

Nie jadłam nigdy, ale wygląda ciekawie 🙂 Nie zawsze mam ochotę na taką ilość ziaren, ale od czasu do czasu super!

Aleksandra Bohojło
Gość

No w tym przypadku rzeczywiście ziarna trzeba lubić, a ja uwielbiam i takie właśnie chlebki preferuję – z ziarnami. Za to m.in. pokochałam chleb fitness od Lubaszki.

oto ja
Gość

Dziękuję pięknie za expres przepis – właśnie takie lubię. I bardzo chętnie wypróbuję. Warto mieć w zanadrzu taki specjał. W razie gdy zabraknie pieczywa ratunkiem jest też otrębowa bułka z mikrofali, którą czasem robię.
Pozdrawiam 😉

Ewa Mrowiec
Gość
Ewa Mrowiec

Zaśliniłam klawiaturę 😛

Aleksandra Bohojło
Gość

Jeszcze działa? 😉

Ewa Mrowiec
Gość
Ewa Mrowiec

Troszeczkę 😛

ZUZANNASTYLE
Gość
ZUZANNASTYLE

Super, skorzystam z przepisu.

Magdalena / AsertywnaMama.pl
Gość

hmm ostatnio jakoś nie przepadam za pieczywem z ziarenkami, ale przyznaję, że te przekąski wyglądają apetycznie… może dam im szansę?

Aleksandra Bohojło
Gość

Możesz zrobić małą ilość i dość mu szansę 😉

Daria @ bezgrzesznarozpusta.pl
Gość

Same dobrocie! Ziarna to jak zyla zloty. Zrobilam dzis z Twojego przepisu i wcinalam ze smakiem. Sciskance, Daria xxx

Aleksandra Bohojło
Gość

Ja też uwielbiam ziarna. Dodaję je do dań obiadowych, sałatek i czasem deserów (chia).

Klaudia She-wolf
Gość

Brzmi świetnie! Akurat potrzebuje czegoś na przekąski do pracy 🙂 może dziś się za niego wezmę 🙂

Kulinarna Strona Mocy
Gość

O, fajnie, że do Ciebie trafiłam, bo mi się przypomnialo, że też taki fajny chlebek robiłam. Receptura trochę inna, ale pyszny i chrupiący. To fajna alternatywa dla zwykłego pieczywa i gotowych chrupkich.

Aleksandra Bohojło
Gość

Dla kogoś kto lubi ziarna to naprawdę fajna opcja.

Celina
Gość
Celina

Wow, muszę wypróbować!:)

Kobietapo30
Gość

Mnóstwo ziaren, chrupko i zdrowo 🙂 Biorę 🙂

Macierzynstwo-raz!
Gość
Macierzynstwo-raz!

Mmm wygląda pysznie 🙂