szybkie dania ze szparagami

3 szybkie dania ze szparagami

Subscribe
Powiadom o
guest
30 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
LanaDelRey
4 lat temu

Zrobiłam sałatkę z Twojego przepisu – jest fenomenalna! Polecam również zrobić jajka w koszulkach lub sadzone – idealnie pasują do szparagów! Pozdrawiam!:)

Animalistka
6 lat temu

Nigdy jeszcze nie jadłam smacznie przygotowanych szparagów i co roku obiecuję sobie, że tym razem spróbuję sama i sprawdzę, co mi wyjdzie. Dzięki za przepisy! 😀

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Animalistka

No coś Ty! To bardzo proste warzywo do zrobienia tylko na debiut polecam Ci kupić jak najcieńsze, jak najwęższe i niezbyt długie zielone szparagi i bardzo krótko je gotować – 2-3 min.

Kasia Makarska
Kasia Makarska
6 lat temu

Nie jadłam jeszcze szparagów ale słyszałam wiele dobrych opini o nich.
A Twoje przepisy narobiły mi smaka. Muszę kupić i podziałać z nimi.:)

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Kasia Makarska

Polecam bardzo.

Katarzyna Hartung
Katarzyna Hartung
6 lat temu

W zeszłym roku zrobiłam zupę ze szparagów i nikt oprócz mnie nie chciał jeść 🙂 Przyznam, że się zraziłam, ale się nie poddaję. W roku kolejne podejście do szparagów 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

No ja nie wiem skąd ta niechęć do szparagów, przecież to jest pyszne i delikatne w smaku warzywko 😉

Mrs Debora
Mrs Debora
6 lat temu

Piękne zdjęcia ! raz próbowałam szpargów z grilla i mi nie posmakowały ale może jeszcze dam im szanse dzięki Tobie 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Mrs Debora

Daaaj im szansę, daj, są przepyszne 😀 A przepisy widzisz są proste i zapewniam, że warte wypróbowania.

green goodies
6 lat temu

Uwielbiam szparagi! Wszystkie dania wyglądają cudownie… 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  green goodies

Nic tylko robić 😉

Monika Kondzior Daniłowicz
Monika Kondzior Daniłowicz
6 lat temu

Wszystko wygląda smacznie. Uwielbiam zupy- krem a ta wygląda pysznie!;-) p

Save the Magic Moments

Ostatnio porwałam się na zupę i jakoś mi to nie wyszło 🙁

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Jak to? Toż to samo się robi.

Namysłowska 3
6 lat temu

Szparagi moja miłość… Wolę białe ale zielonymi też nie pogardzę 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Namysłowska 3

Ja właśnie w tym roku tylko i wyłącznie zielone i to te cieniutkie. Mistrzostwo.

Zaniczka
6 lat temu

Na tę sałatkę to mam chęć, uwielbiam właśnie takie kompozycje z zieleniny 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Zaniczka

Próbujemy, próbujemy ??

Blogierka
6 lat temu

Jakie Ty fotki cudne robisz! <3
I czy to aktorskie przepisy? If so powinnaś pomyśleć o blogu kulinarnym albo vlogu 😀

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Blogierka

Wiesz co Aga, te przepisy są tak proste, że sama je wymyślałam. Zupę chyba gdzieś podpatrzyłam, ale nie pamiętałam dokładnego składu, więc stworzyłam to co lubię. Zdjęcia jedzenia nie należą do najprostszych, bo skłądniki zmieniają kolor, wysychają, marszczą się, ale lubię je robić, choć wierz mi, bywa, że przeklinam świat na czym stoi 😉 O blogu kulinarnym nawet nie myślę, bo wiem jak bardzo czasochłonne są przepisy – najpierw trzeba je wymyślić, potem zrobić, a trzeba je zrobić tak, żeby wyszły ( 🙂 ), na koniec sfotografować, a to też sztuka. Najlepiej wychodzą mi spontany i pokazuję to co lubię… Czytaj więcej »

Blogierka
6 lat temu

AA!! Mam to samo! Ja bym chciała żeby ktoś mi przez kilka h jak debilowi wytłumaczył co i jak z jutubem: montaż, wstawki, itp. bo samej mi nie idzie i się zniechęciłam :/. Daj znać jak znajdziesz takiego mentora od jutuba :).

Jeśli na spontanie to tym bardziej szacun- bo wygląda to jak turbo profesjonalny foodie content 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Blogierka

Ja tylko dojdę do tematu to dam znać. Myślę, że jest to spoko do ogarnięcia, wystarczy też zajrzeć do kilku osób, które robia to dobrze, ale jestem zdania, że na prowadzenie kanału na YT trzeba mieć pomysł, a nie kręcić co popadnie bredząc do kamery zakładając, że młodzież i tak to obejrzy. Na kij mi takie zajęcie. Aż tak się nie nudzę 😉

Blogierka
6 lat temu

Otóż to! Ja kręciłam co popadnie i mi się znudziło zwłaszcza jak widziałam marne statystyki.

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Blogierka

O, no widzisz, przynajmniej masz już takie doświadczenie na sobą.

Ewa Wróblewska
Ewa Wróblewska
6 lat temu

Apetyczne dania.
Chętnie wyprobuję przepis na zupę.

Monika
6 lat temu

Pieczone z gruboziarnistą solą i dobrą oliwą. I jest sztos 😀 . Najbardziej jednak smakuje mi risotto z nimi oraz zielonym groszkiem i cukinią mniam!

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Monika

Rany, to jest genialny pomysł! Uwielbiam risotto, zielony groszek to moja miłość (jest nawet wpis na blogu na ten temat), cukinia jest w mojej kuchni kilka razy w tygodniu. Dziękuję za inspirację! Jutro robię.

Paula Pojnar
6 lat temu

Nabrałam ochoty na kolejną porcję szparagów. Chociaż ja gotuję je tylko na parze, bo w wodzie nigdy mi nie wychodzą tak samo dobrze.

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Paula Pojnar

Na parze najzdrowiej, ale spróbuj tych moich propozycji. Mi smakują 😉

Judomama
6 lat temu

Szparagi!! Uwielbiam i kocham. Moje córki mówią, że to fasolki i wsuwają jak szalone. Szkoda, że tak krótko są na rynku 🙁