panang curry 5

Obłędnie orzechowe i aromatyczne panang curry

21
Dodaj komentarz

avatar
10 Comment threads
11 Thread replies
11 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Aleksandra BohojłoJustynaGdzieTymRazem - Przemek BickiMałgorzata BardadynDotee - Witaj Słońce Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
trackback

[…] uwielbiam doświadczać nowych rzeczy, kocham też podróże i azjatycką kuchnię (KLIK, KLIK, KLIK), a ta wyprawa to połączenie wszystkich tych […]

Justyna
Gość
Justyna

Wygląda przepysznie, aczkolwiek myślę że to nie jest danie dla mnie, a mój poziom umiejętności kucharskich, które są w zasadzie „pełzające” 😉

Aleksandra Bohojło
Gość

Haha, w jakim sensie nie jest to danie? 😀 Czyżbyś zjadła jakiś przymiotnik? Czy chciałaś napisać: „dla mnie”? 😉
A co do umiejętności kucharskich to spójrz na te 3 punkty dotyczące przygotowanie. Chyba nie ma nic prostszego? 😉

Justyna
Gość
Justyna

ucięło mi 🙂 teoretycznie przygotowanie jest łatwe i proste, ale dla kogoś kto potrafi jajko przypalić to wiesz … 😛 no chyba że mężowi podsunę, on jest mistrzem naszej kuchni 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Znam to. Gotować nauczyłam się dopiero przy drugim dziecku, a w kuchni rządził mój mąż.

GdzieTymRazem - Przemek Bicki
Gość

Za wczesna pora na takie eksperymenty, ale po pracy siadam do tego przepisu i będę się dzielił efektami 😉

Aleksandra Bohojło
Gość

To idealne danie na szybki obiad, choć wcześniej trzeba postarać się o jego składniki. Najpewniej w sklepach typu kuchnie świata.

Małgorzata Bardadyn
Gość

Wygląda bardzo apetycznie.

Aleksandra Bohojło
Gość

A smakuje tak jak wygląda ?
A nie, znacznie lepiej .

Dotee - Witaj Słońce
Gość

Ależ ten sos musi być pycha. Chociaż akurat tego mleczka kokosowego z House of Asia nie polecam, ma kiepski skład i ogólnie jest takie se. Najlepsze które można dostać w marketach, są takie w kartoniku. Zgodzę się co do liści limonki kafir, że są super 🙂 No i chyba zgłodniałam.

Aleksandra Bohojło
Gość

A muszę spojrzeć w takim razie na skład, bo byłam tak podekscytowana robieniem tego dania, że nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzać akurat mleczko. Pastę sprawdziłam i była jak najbardziej ok.

Pola - Odpoczywalnia
Gość

Och, wygląda obłędnie! Z chęcia bym spróbowała, ale szczerze nie przychodzi mi do głowy, gdzie mogłabym kupić te liście limonki… Może przez internet po prostu?

Aleksandra Bohojło
Gość

Pewnie tak, ale są tez sklepy z kuchniami świata. W nich na pewno je dostaniesz. W razie czego suszone liście limonki dostaniesz w zwykłych sklepach albo np. Auchan na półkach z kuchniami świata.

Dziewczyna z agencji
Gość

Jest zgodnie z obietnicą! 🙂 Na pewno wykorzystam przepis 🙂 dzięki 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Bardzo Ci go polecam.

Jud (Fitkot)
Gość

Bardzo mi się podoba ta kompozycja na talerzu, a danie z pewnością jest pyszne 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Potwierdzam 🙂

Sylwia
Gość
Sylwia

Wygląda pysznie 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

I tak też smakuje 🙂

Jadwiga Tok
Gość
Jadwiga Tok

Pycha!!! W sobote zabieram się za gotowanie. A może jeszcze wstawisz przepis na zupę Tom Yum;-) ?

Aleksandra Bohojło
Gość

Dooobra, ale dajmy trochę odpocząć czytelnikom od tajskiej. Na razie jestem w rozjazdach, bo ferie, więc nie gotuję, ale po powrocie w lutym na pewno zrobię, bo i tak planowałam, a przepis mam fajny 🙂