Razowy chleb z ziarnami na drozdzach

Kuchnia hygge – razowy chleb z ziarnami na drożdżach

Subscribe
Powiadom o
guest
16 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Biotrendy
3 lat temu

Przepis naprawdę super! Będe musiała go obowiązkowo wypróbować, ale zamiast drożdży to lepiej chyba będzie w tym wypadku zrobić na zakwasie. Może trwa to troche dłużej, ale pieczywo jest wtedy jeszcze lepsze w smaku 🙂

Agnes Patelska - rytmynatury

Również piekę samodzielnie chleb ale na zakwasie 😉

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

To jeszcze przede mną 😉

Anna Lena ze Zjem Cie

Domowe chlyby są najlepsze! 🙂 Ja aktualnie robię żytni zakwas. W Ptrzyszłym tyg będzie gotowy i upiekę chleb 🙂 Uwielbiam ten cudowny zapach, który wówczas rozchodzi się po domu 🙂

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

Jeszcze nigdy nie robiłam takiego zakwasu, ale z całą pewnością wkrótce spróbuję.

Warszamamka
6 lat temu

wygląda świetnie! i te serce jako pierwsze zdjęcie!

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Warszamamka

Moje dziewczynki były poruszone kiedy zobaczyły chleb w kształcie serca i wsunęły go szybciej niż zwykle 😉

Kulinarna Strona Mocy

Też pieczemy chlebki przeróżne, ale raczej na zakwasie 🙂

Pau - 5razones
6 lat temu

Brzmi pysznie. My mamy jedną sprawdzoną piekarnie. Wszystko 100 % naturalnie

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Pau - 5razones

Takiego miejsca mi brakuje blisko domu.

Agnieszka
Agnieszka
6 lat temu

Ale bajeczny 🙂

Gaja
6 lat temu

Chleb na pewno pyszny, tylko, że podobno, do pieczenia chleba zdecydowanie lepiej używać zakwasu… Pieczywo na zakwasie uważane jest za zdrowe. Co o tym myślisz?

Aleksandra Bohojło
6 lat temu
Reply to  Gaja

Zgadza się, ale pod ręką miałam akurat jedynie drożdże ? Jeśli kupuję to wybieram to na zakwasie.

Magda Sierocińska
6 lat temu

ciekawe czy ten chlebek wyjdzie takiej łajzie jak ja… 😛 wygląda super! <3

Aleksandra Bohojło
6 lat temu

A czemu nie? Jest tak prosty, że nie ma prawa nie wyjść 😉 Spróbuj bez zastanawiania.