Zdrowe burgery domowej roboty

31
Dodaj komentarz

avatar
18 Comment threads
13 Thread replies
27 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
MonikaAleksandra BohojłorestauratorLanaDelRey.PLSzarlotte Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Monika
Gość
Monika

Bardzo ciekawy przepis, z pewnością kiedyś wypróbuję u siebie w domu 🙂 Moja dieta ketogeniczna toleruje burgery, dlatego od pewnego czasu zamawiam je m.in. z restauracji Burger King – https://www.burgerking.pl/pl. Myślę, że w ostatnich kilku latach te burgery mają zdecydowanie lepszą jakość. Ma to związek z rosnącą konkurencją, która musi się starać, aby nie stracić klientów i serwować po prostu lepsze jakościowo składniki. Nie wiem czemu, ale burgery przygotowane samodzielnie, nie smakują mi tak bardzo, jak te z restauracji. Ma to związek również z tym, że nie jestem w stanie odzwierciedlić 1:1 sosów, które są w tych burgerach. Aczkolwiek z… Czytaj więcej »

LanaDelRey.PL
Gość

Wyglądają naprawdę smacznie! W weekend będę testować!

Szarlotte
Gość

Długo szukałam jakiegoś fajnego przepisu, a u Ciebie znalazłam kilka. Pyszności!!! Domowe burgerki są najlepsze. Czlowiek wie, co je. 🙂

Marta
Gość
Marta

Wyglądają bardzo smakowicie! Uwielbiam burgery i właściwie każdy rodzaj fast-foodów, ale postanowiłam ograniczyć jedzenie na mieście i zacząć w końcu zdrowo się odżywiać. „Dania” z budki owszem, są bardzo smaczne, ale niewielu z nas ma świadomość, jakie niebezpieczeństwa czyhają na nas w ich składzie. Dlatego zgadzam się z autorką, lepiej postawić na fast food homemade, bo dokładnie wiemy, jakich składników używamy. Ostatnio kupiłam nawet książkę z przepisami Pana Michała Wrzoska „Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit”. Jeśli jesteś fanką zdrowego, szybkiego jedzenia, to serdecznie polecam. Można tam znaleźć pyszne, zdrowe i mało kaloryczne dania 🙂 Książka zajęła stałe… Czytaj więcej »

trackback

[…] „Zdrowe burgery domowej roboty” (KLIK) […]

Paula
Gość

Ten z ciecierzycy brzmi przepysznie! Uwielbiam takie jedzenie robione w domu. Muszę go spróbować (będę o nim marzyć do końca dnia w pracy). I jeszcze do tego w brioszce <3 Kiedyś przygotowałam przepis na wegańskiego burgera z kaszy jaglanej, który został kupiony przez jedną z warszawskich burgerowni 🙂 A takie jak Twoje zamawiałabym jak szalona 😀

Bożena
Gość
Bożena

Pokuś się jeszcze o upieczenie bułeczek,a postawie ci ołtarzyk <3

Marta
Gość

ja uwielbiam klasykę: wege burgery z buraka i kaszy albo te z brokuła 🙂

Matt
Gość

Burgery wyglądają znakomicie i zapewne jeszcze lepiej smakują. Dzięki za inspirację, muszę kiedyś wypróbować ten przepis 🙂 Narobiłaś niezłego smaka!

Ewelina
Gość

Nigdy nie próbowałam zrobić własnego burgera, a na mieście raczej ich nie jadam ze względu na to, że jestem wegetarianką. Pierwsza opcja prezentuje się świetnie i faktycznie wygląda na banalnie prostą. Muszę wypróbować. 🙂

Anna
Gość
Anna

ale pysznosci, na pewno zrobie

Etteb
Gość

Dla mnie z batatem i ciecierzyca wygraly ! Lubie veggie burgery ale moj hubby juz mniej , wiec dla niego tradycyjny 🙂

Artur
Gość

Genialne! Początkowo chciałem coś złośliwego na temat burgerów i braku mięsa napisać, ale przyznam ze nie wiedziałem co. Zaskoczony jestem jak zwykle. Takie przepisy bardzo mnie motywują do działania ? Zwlaszcza jął w przepisie są ogórki ?

Aleksandra Bohojło
Gość

Artur, ja wiem, że mięcho i w ogóle, ale Ty wiesz jakie te z ciecierzycy i batata są dobre? Delikatne, rozpływające się w ustach, a jak komuś nie pasuje, to zrób tak jak ja – wszystkie trzy naraz 😀

Matka na Szczycie
Gość

Pięknie wyglądają, choc ja jestem typowym mięsożercą i jednak wolę mięsną wersję 🙂

Aleksandra Bohojło
Gość

Ale Ty wiesz jakie te wege sa dobre? 😀 Ja też nie dowierzałam, ale zaufałam i od tamtej pory to moje ulubione burgery, dlatego się nimi dzielę 🙂

Lucy
Gość

U nas „zdrowe” oznacza zastąpienie warzywem bułki, a nie mięsa. Na przykład grillowanym baratem. A wszystko przez to, że za mało mięsa jemy in general

Candy Pandas
Gość

My też zawsze robimy zdrowe burgery w domu 😀 Najbardziej smakują nam z czerwonej lub zielonej soczewicy 🙂

Vai Bewitched
Gość

Świetne zdjęcia i wykonanie – jadłabym bardzo!

Anetta
Gość

Zdecydowanie wypróbuję ten mięsny – robię się głodna od samego czytania przepisu. Może już za parę dni, kiedy moja kuchnia znów będzie kuchnią, a nie placem budowy.